În culise la Gopo, 2011

De Răzvan Penescu • Filme, Poveşti personale • 28 mart. 2011

În culise la Premiile Gopo 2011 printre cei care îşi aşteaptă intrarea pentru a înmâna premiile: Între Ioana Blaj şi Paul Ipate nu sînt niciodată mai mult de 30 de cm; Andi Moisescu glumeşte cu toată lumea – un om show; Mihaela Sîrbu e o aristocrată rasată; Dana Voicu şi Ionel Mihăilescu sunt salutaţi la intrare cu „Bună! Ce faci?„; VJ Oana îşi transcrie de mînă discursul pe care l-a scris pe un e-reader; Alin Panc face cu ochiul; Dragoş Bucurenci e în elementul său, impecabil ca întotdeauna; Andreea Bibiri e splendidă în rochia ei futuristă şi cu machiajul de extraterestră – glumeşte pentru a-şi masca emoţia pe care postura corpului i-o trădează; Bogdan Dumitrache atinge un Gopo pe care nu credea că îl va primi, dar care va deveni al lui 30 de minute mai tîrziu; Cristian Tudor Popescu e imperturbabil chiar dacă nu e nimeni care să ridice premiul pe care îl oferă; Radu Iacoban o linişteşte pe Diana Cavallioti care se teme să nu stîlcească vreun cuvînt din cauza emoţiei; Gheorghe Ifrim e relaxat şi vorbeşte cu voce groasă, din piept; Vlad Zamfirescu pare la a 500-a prezentare de premiu Gopo; Maria Dinulescu stă să i se pudreze nasul; Olimpia Melinte face cunoştinţă cu Alexandru Papadopol; Ana Ularu pare desprinsă dintr-un film de epocă cu o rochie neagră, simplă, elegantă; Andreea Esca are siguranţa experienţei şi ghiduşia unei adolescente; Tudor Chirilă dă palpitaţii organizatorilor sosind chiar la fix; Tudor Giurgiu are liniştea celui ce ştie că echipa e rodată; Dorian Boguţă speră că în plic va fi un coleg din filmul în care joacă; Domnul Victor Rebengiuc are o sclipire din ochi pentru fiecare şi mă amuţeşte cu o strîngere de mînă; Hilda Peter îşi repetă discursul pînă în ultima secundă – o foaie cu tăieturi şi modificări rămâne în culise; Mihai Constantin e nerăbdător; Corneliu Porumboiu e cald, calm, profund.

Felicitări premianţilor, felicitări nominalizaţilor, felicitări votanţilor. Lumea filmului a mai urcat o treaptă. Pe anul viitor!

PS (context): Începînd din anul 2011, PwC România a început un parteneriat de lungă durată cu premiile Gopo. În dimineaţa zilei de 28 martie 2011, doi parteneri ai PwC s-au izolat într-o sală cu acces restricţionat şi au numărat voturile exprimate online sau pe hîrtie de peste 400 de profesionişti ai filmului. Rezultatele au fost închise în plicuri sigilate şi pe tot parcursul ceremoniei am stat în culise, desfăcînd pe rînd cîte un plic şi înmînînd numele cîştigătorului celui care urma să-l prezinte.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *