Alex. Leo Şerban

De Răzvan Penescu • Poveşti personale • 8 apr. 2016

Probabil că Leo a fost omul de la care am învăţat cele mai multe lucruri din viaţa mea, probabil că el a definitivat în mine ceea ce nenumăraţi oameni – părinţi, profesori, colegi, scriitori, oameni de teatru şi cineaşti – înaintea lui începuseră să construiască, a finisat tot ceea ce era în mine în stare brută. Fără Leo eram un om IKEA. El mi-a adăugat broderii (atîtea cîte sînt).

Paradoxal poate, pentru că nu i-am fost elev, m-am întîlnit cu el cu o anumită ritmicitate, dar nu atît de des pe cît mi-ar spune mintea de acum că ar fi trebuit să o fac.I-am fost (un fel de) prieten (îmi amintesc că am plecat năucit de la el după o seară în care îmi spusese că mă vede ca pe un prieten căruia are încredere să îi încredinţeze păstrarea textelor lui şi că LiterNet e locul în care îi e cel mai drag să scrie).

Ştiu că trăim într-o vreme grăbită, dar citind şi recitind articolele lui, o lume se naşte în orice cititor. O lume mustind de o cultură vastă, dar neostentativă. Şi o limbă curată, frumoasă, destinsă şi distinsă, dar şi prietenoasă se redescoperă.

http://www.liternet.ro/autor/90/Alex-Leo-Serban.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.