Despre USR

De Răzvan Penescu • Societate • 24 oct. 2016

Răspuns la un comentariu pe Facebook:

Am încredere în cei de la USR şi în proiectul lor (dar îl privesc şi cu atenţie şi cu spirit critic şi cu înţelegerea că sînt doar la început şi trebuie să convingă în fiecare zi). Îmi doresc să reuşească să aibă un procent semnificativ de voturi ca vocea lor să conteze în Parlament. E clar că USR ar putea „face o brînză” doar dacă o să convingă un număr suficient de oameni să îi voteze.

Eu cred că contează cu cine votezi. Eu cred şi că mereu a contat cu cine am votat cu toţii. Eu văd diferenţe mari între viaţa părinţilor mei, care au trăit în comunism pînă la vîrsta pe care o am eu acum, şi viaţa mea. Eu cred că un vot orientat excesiv spre PSD ar face ca viaţa mea să fie mai puţin bună decît în cazul în care Parlamentul ar avea şi nişte oameni care nu au mai fost acolo şi care să încerce cu onestitate să se opună legilor injuste şi să propună legi utile dezvoltării ţării.

Eu zic că unirea se face în jurul unui set de idei şi a unor oameni. Din punctul meu de vedere USR şi o parte mare din guvernul Cioloş sînt cei alături de care mă simt confortabil să merg în acest moment. Pot să sper că în ideile puse de aceştia în circulaţie se vor regăsi şi alţii. Eu unul nu îmi doresc nici o unire cu Dragnea sau Ponta doar de dragul unirii.

Da, cred că e un sacrificiu asumat cînd oameni care ar reuşi în alte domenii decid să intre în politică. Da, cred că e un sacrificiu asumat să accepţi că părinţii tăi vor auzi minciuni oribile despre tine în campania electorală. Da, cred că e un sacrificiu asumat să accepţi ca în loc să iei un salariu la o multinaţională din afară sau din România, în care există mecanisme bine puse la punct care să îţi maximizeze rezultatele şi să te ajute să îţi atingi potenţialul,să iei un salariu la stat, fără să accepţi a-l completa din şpăgi, şi cu siguranţa că vei munci de două ori mai mult, cu rezultate pe sfert din cauza mediului în care evoluezi.

[[Explicaţie suplimentară: Mie mi se pare că unii se sacrifică alegînd parlamentul în locul unei multinaţionale. Cred că un om cinstit în parlament cîştigă mai puţin decît un om obişnuit într-o multinaţională. Cred că nu toţi oamenii din lume sînt motivaţi de bani, unii mai au şi alte chestii care îi motivează.]]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Tags: ,

Comments are closed.